CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

marți, 20 aprilie 2010

sa fiu....

Uneori as vrea sa fiu doar o pala suava de vant prin parul celor dragi, sa le ating inimile,sa ii alint si apoi sa plec mai departe lovindu-ma razbunator de crengile copacilor.
Sa pot sa trec prin ziduri,si sa patrund in sufletul si celor mai rai tirani.
Sa pot sa dau jos,cu puterea mintii,palariile domnisoarelor,sau sa pot sa invart vreo moara..
Sa zbor unde vreau eu,si sa mor cand Soarele rasare,apoi sa reinvii in toamna..
Sau as putea fi doar un fir de iarba,proaspata si atat de mult asteptata…sa reinvii in fiecare primavara si sa le redau tuturor zambetele si onoarea.
Sa pot sa ma bat cu zapada,care ma acapareaza,stiind ca va veni timpul cand ea nu va mai exista.
Sa ma innec in fiecare dimineata in roua si sa seman cu alte mii de fire,pentru a ma putea ascunde mai usor,sau sa pot profita de faptul ca nu trebuie sa-mi mai fac griji pentru silueta mea.
Si….as vrea sa fiu si un fulg de nea,sa vad cerul,sa zbor prin aer,si sa impart bucurie prin toate partile lumii, iar cu putin noroc sa fac parte dintr’un om de zapada,sau sa ma topesc pe fruntea unui copil nevinovat.
Sa cad incet,pe varful unui munte, in gradina vreunui necajit,sau poate voi cadea pe o masina si dimineata voi fi omorata de vreun om de se grabeste.
De-as fi o floare,m-as naste doar o buruiana,iar toti din jur m-ar privi cu dispret,iar in timp ma vor rupe si ma vor duce drept cadou la vreo fiinta draga.
Si poate voi suferi ca nu m-am nascut nufar,fara sa stiu ca sunt un boboc de crin.
Si din nou m-as naste si-as muri,si-as reinvia din nou si din nou in mai,intr-o gradina sau poate intr-un ghiveci pus la geam;si voi avea un infinit de vieti.
Sau as putea fi un sunet,sa ies din gura unui tenor,sa mor in urechile milioanelor de spectatori care au venit cu o pasiune greu de imaginat doar pentru a ma auzi.
Sau poate voi avea norocul sa fiu vreun tril maret al vreunei privighetoare ce canta intr-un colt de Rai,sau intr-un vcotl de Iad..
Sa ma popag in toate partile lumii si sa aduc fericire sau macar un zambet pe chipurile incruntate.
Sau un stejar..mandra,sa fiu sanatoasa si invidiata de toti oamenii nepasatori si lipsiti de putere.
Sa fiu casa pentru vant si pentru toate creaturile inaripate,si pentru ganduri si pentru ingeri.
Sau as putea fi un culcus pentru oamenii pe care ii prinde furtuna pe strada,si astfel imi voi umple inima cu bucurie si lacrimi marete.
Sau..as mai putea fi un nor albastru,sa vad intreaga lume in sublimul ei,sa iau diferite forme sis a ma las pozata de piesagisti sau de turisti.
Sa pot sa ma lupt cu norii de furtuna pentru a nu se enerva pe omenire,si cu drag sa ma zbat intre Rai si Pamant.
Sau sa ma imprastii pe tot Cerul,sis a las avioanele sa ma impunga si sa se minune de febletea mea.
Sau cateodata sper sa fiu o stea,ceva mai mult de o forma cu cinci sau sase colturi asezate pe hartie.
Sa luminez acolo sus pentru un suflet,iar cand el vine spre mine sa ma sting pentru totdeuna.
Dar,fiind o stea,cred ca ma voi stinge inainte ca sufletul pe care il reprezint sa vina,caci as vedea atata ura si atata necaz..
Si poate ca dragostea ar fi singurul lucru pentru care as continua sa staluesc si sa ma las dezbracata de astronomi.
Sau poate..voi fin u gram de pamant…
As fi prietena cu morcovii,iar ei mi-ar povesti cum e lumea de afara.
Daca as fi o palma de pamant,as fi scoasa,cu ajutorul norocului,la suprafata de vreun plug,si asa voi fi fericita; pe patul de moarte,sa descopar sis a iubesc tot ce astazi imi pare plictisitor.
Sa pun pasiune in orice miscare sau in orice pas m-ar misca putin mai incolo,crezand,in mintea mea de gram de pamant,ca am fost mutate intr-o alta lume,incercand sa o descopar si sa o inteleg din nou.
Si as avea un singur motiv sau o singura cauza pentru care as muri,numai daca m-ar calca si m-ar ingramadi impreuna cu celelalte grame de pamant un adolescent doar pentru a lasa o urma de picior in pamant pentru a putea fi urmarit de adevarata sa dragoste.

0 comentarii: